Kindercoaching
Heeft je kind last van spanningen, angsten en/ of buikpijn? Loopt het niet lekker op school of heeft hij/ zij moeite met het verwerken van bijvoorbeeld een scheiding? Kindercoaching kan op een effectieve manier bijdragen aan het onder woorden brengen en oplossen van het probleem. Vaak zijn slechts een paar sessies nodig om het kind op weg te helpen en zijn of haar eigen kracht te leren (her)kennen.

Ervaren kindercoach
Brenda Splinter heeft ruime ervaring als gedragstrainer en kindercoach in het onderwijs. Ze begeleidt kinderen met faalangst en wordt ingezet bij conflicthantering (onder andere in pestsituaties). Daarnaast is ze individueel yogatherapeut en behandelt zowel kinderen als volwassenen bij Juno Yoga.

Maatwerk
In de loop der jaren heeft Brenda met veel technieken leren werken. Hierdoor kan ze per kind een persoonlijk plan op maat uitstippelen, passend bij de situatie en het kind zelf. Technieken die ingezet kunnen worden zijn: intuïtieve kindercoachtechnieken, creatieve therapie, visualisatie, ontspanning en ademhalingstechnieken.

Proces
De kindercoaching verloopt volgens een aantal stappen:

  1. Intake met de ouder(s) om de hulpvraag helder te krijgen
  2. Gesprekken met het kind (vaak maar enkele)
  3. Eindafspraak met de ouder en het kind
  4. Kinderen vinden het vaak fijn om eens per half jaar of eens per jaar terug te komen voor een reset.