Kinderyoga
Kinderen zijn van nature prachtig. Ieder kind verdient de veilige engeborgen basis die maakt dat het kan uitgroeien tot een vrije en zelfstandige volwassene. Toch raken ze soms verward of onzeker. Yoga biedt dan waardevolle technieken om hen te helpen weer bij zichzelf te komen. Onze docenten doen er alles aan om de kinderen zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te laten ervaren, met respect voor ieders eigen kwaliteiten.

relaxen bij yoga

 

De lessen
De lessen zijn altijd op locatie, zoals de kinderopvang, en duren doorgaans een uur. Uitzondering zijn de peuters, daar past een half uur beter bij de spanningsboog. Alle lessen zijn opgebouwd rond een thema, zoals sneeuw, zomer, de boerderij of de jungle. De kinderen worden meegenomen op reis door een verhaal. De yogahoudingen zijn in het verhaal verwerkt. Bijvoorbeeld: aan het strand zien we een zeeschildpad en dan nemen we die houding aan. Aan het eind is er altijd een ontspanning.

De les omvat de volgende onderdelen:

  1. beweging door yogahoudingen
  2. visualisatie
  3. samenwerkingsspelletjes
  4. ademhalingsoefeningen
  5. ontspanning

Waarom Kinderyoga?
Kinderyoga verbetert de concentratie en bevordert de mentale en fysieke gezondheid.  Zo wordt leren makkelijker en interessanter. Bovenal vinden kinderen de lessen gewoon leuk. Ze hoeven even niet te presteren en kunnen volledig zichzelf zijn.

Tieneryoga
In januari 2015 start er in de studio een speciale tieneryogales, voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar. Er gebeurt veel in je leven als je tiener bent en dat is soms best ingewikkeld. Je maakt lange schooldagen, krijgt meer verantwoordelijkheden, wil bij een groep horen, soms gaat het thuis ook niet helemaal soepel.

We doen yoga zoals bij een volwassenles, maar wel lekker met leeftijdgenoten. De lessen zijn fysiek qua inhoud: we doen zonnegroeten, heldenhoudingen en nog veel meer. Ook is er veel aandacht voor mindfulness. Belangrijk is dat je niets hoeft te doen wat je niet wilt. Je kunt in de les even helemaal jezelf zijn.

Wij zijn momenteel de grootste aanbieder in Amsterdam en omstreken en werken op vele locaties: