Familieopstellingen

We kijken allemaal op onze eigen unieke manier naar onszelf en naar de wereld om ons heen. Dat komt door hoe we opgegroeid zijn en wat we van onze ouders en voorouders hebben meegekregen. Mooie dingen en herinneringen maar we kennen ook allemaal dingen waar we keer op keer tegenaan lopen in het leven en die we niet wezenlijk in beweging krijgen. 

Je bent onlosmakelijk verbonden met het systeem waar je uit komt, met jouw familie. We nemen hierin allemaal een rol aan en gedragen ons op een bepaalde manier. Het kan zijn dat je je als kind niet begrepen of gezien voelde en dat je dat in je volwassen leven nog steeds tegen komt. Deze manier van kijken, kan je groei in de weg staan. 

Voor wie?

Als je de behoefte voelt om op een dieper niveau te kijken naar wat er bij jou speelt, naar terugkerende thema’s en vastgeroeste patronen, kan systemisch werk een hele mooie manier zijn. Blokkades uit een familiesysteem worden zichtbaar en alleen al door het zichtbaar maken, krijg jij meer ruimte in het leven dat je NU leidt, je kunt meer je eigen leven gaan leiden. 

Hoe werkt het?

Binnen een individuele opstelling  ben jij degene die wordt opgesteld. Voordat we de opstelling doen, is er altijd een voorgesprek waarin we de tijd nemen om te kijken naar het verlangen dat onder je vraag ligt en om je vraag zo concreet mogelijk te maken.

In plaats van representanten (mensen die staan voor jouw familieleden), maken we gebruik van vloerankers. Je legt een vloeranker neer voor een persoon die je wilt opstellen of voor bijvoorbeeld een vraag of probleem. Vervolgens ga je erop staan om te voelen hoe het is op die plek, hoe die energie is. Daarmee komt “het veld” in beweging. Ik stel je vragen of benoem wat ik ervaar zodat we samen het verhaal wat in de onderstroom al aanwezig is, kunnen blootleggen. Je komt dan bij je blokkade, bij wat je tegen houdt om je leven ten volle te leven. Daar tijd voor te nemen, bij stil te staan, maakt dat er ruimte ontstaat en de blokkade meer en meer oplost zodat je energie weer kan gaan stromen. Het resultaat is veelal dat je door de nieuwe inzichten een andere plek inneemt binnen jouw familiesysteem waardoor het systeem mee zal gaan bewegen.

Tijd en kosten

Een opstelling duurt ongeveer twee uur en de investering bedraagt 150 euro.