brenda splinter

Eigenaar/oprichter JunoYoga en yogadocent/coach. Ik ben moeder van twee dochters, Juul en Noor en zoon Borre. Na mijn studie Nederlands ben ik 10 jaar met veel plezier werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs als docent en werkte ik als gedragstrainer in het basisonderwijs. Sinds 1997 beoefen ik yoga. Naarmate ik meer aan yoga deed, voelde ik me rustiger, meer ontspannen en blijer. Ik merkte dat mijn lichaam soepeler werd, mijn hoofd rustiger en dat ik minder lichamelijke klachten had dan voorheen. Dat gevoel wilde ik delen.

Intussen ben ik vele opleidingen verder, waaronder Yoga Academie Nederland, Yin Yoga Bivag, kinderyoga Samsara, Individuele Yoga Therapie, Rasa Yoga bij Shive Rea en ik geniet nog elke dag van de lessen die ik mag geven en de trainingen die we aanbieden. Prachtig om te zien dat mensen die starten met Yoga en Mindfulness zich na een tijd ook daadwerkelijk prettiger voelen in hun lijf en mind, zich ruimer voelen en meer bij zichzelf aankomen. Dat is uiteindelijk de reden dat ik lesgeef. JunoYoga is genoemd naar onze prachtige dochters Juul en Noor. Juno is overigens ook de Godin van het zuivere licht.

yuna backx

Als kind al hield zij van bewegen en dansen en het lag dan ook voor de hand dat zij daarvan haar beroep maakte. Zij volgde de Vooropleiding van de Dansacademie in Arnhem (Artez) en vervolgens danste Yuna een jaar aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier/Antwerpen. Uiteindelijk nam ze meer ruimte om haar horizon te verbreden met een opleiding CMV en Docentenopleiding Kinderyoga bij Dolfijnwellness in Amsterdam en de Yoga Teacher Training in Nicaragua  onder leiding van Meghan Currie. Yoga is voor Yuna een geweldige manier om anderen te laten bewegen en hun mogelijkheden te laten ontdekken, maar ook om ontspanning en stilte te ervaren. zij is dans- en yogadocente maar blijft zich daarnaast ontwikkelen in beweging, lichaamswerk en (Thaise yoga)massages om zo ieder mens op diverse manieren te kunnen ondersteunen en begeleiden.

www.yuna-yoga.nl

Gordana Jarcevic

“Are you breathing so little and call this a life ?….”
Met deze zin heeft de dichter Mary Oliver op zo’n metaforische wijze de essentie van onze moderne levenswijze geraakt.Waar je ook in je leven op dit moment staat, en hoe dat ook kan voelen, ben je tevreden of misschien niet, elke verandering begint met vragen en de beste plek om antwoorden te zoeken is in jezelf. Yoga helpt je daarin! Je begint met je lichaam en fysieke oefeningen om sterk en fit te worden. Daarna komt de verbinding: body en mind. Je ontwikkelt langzaam je focus, concentratie, mentale stabiliteit en de rust die je nodig hebt in de hectiek van elke dag. Iedereen heeft zijn eigen reden om aan yoga te beginnen, maar een ding geldt voor ons allemaal onafhankelijk wat je intentie is: yoga werkt! Het werkt omdat je verbindt met je diepe essentie waardoor je de juiste en unieke expressie vindt die voor jou diepe betekenis in je leven heeft. Voor Gordana is dat verbinding met een ander mens en de rest van de wereld waardoor ik gelukkiger en beter mens word.