Brenda Splinter

Eigenaar/oprichter JunoYoga en yogadocent/coach. Ik ben moeder van twee dochters, Juul en Noor en zoon Borre. Na mijn studie Nederlands ben ik 10 jaar met veel plezier werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs als docent en werkte ik als gedragstrainer in het basisonderwijs. Sinds 1997 beoefen ik yoga. Naarmate ik meer aan yoga deed, voelde ik me rustiger, meer ontspannen en blijer. Ik merkte dat mijn lichaam soepeler werd, mijn hoofd rustiger en dat ik minder lichamelijke klachten had dan voorheen. Dat gevoel wilde ik delen.

Intussen ben ik vele opleidingen verder, waaronder Yoga Academie Nederland, Yin Yoga Bivag, kinderyoga Samsara, Individuele Yoga Therapie, Rasa Yoga bij Shive Rea en ik geniet nog elke dag van de lessen die ik mag geven en de trainingen die we aanbieden. Prachtig om te zien dat mensen die starten met Yoga en Mindfulness zich na een tijd ook daadwerkelijk prettiger voelen in hun lijf en mind, zich ruimer voelen en meer bij zichzelf aankomen. Dat is uiteindelijk de reden dat ik lesgeef. JunoYoga is genoemd naar onze prachtige dochters Juul en Noor. Juno is overigens ook de Godin van het zuivere licht.

Yuna Backx

Als kind al hield zij van bewegen en dansen en het lag dan ook voor de hand dat zij daarvan haar beroep maakte. Zij volgde de Vooropleiding van de Dansacademie in Arnhem (Artez) en vervolgens danste Yuna een jaar aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier/Antwerpen. Uiteindelijk nam ze meer ruimte om haar horizon te verbreden met een opleiding CMV en Docentenopleiding Kinderyoga bij Dolfijnwellness in Amsterdam en de Yoga Teacher Training in Nicaragua  onder leiding van Meghan Currie. Yoga is voor Yuna een geweldige manier om anderen te laten bewegen en hun mogelijkheden te laten ontdekken, maar ook om ontspanning en stilte te ervaren. zij is dans- en yogadocente maar blijft zich daarnaast ontwikkelen in beweging, lichaamswerk en (Thaise yoga)massages om zo ieder mens op diverse manieren te kunnen ondersteunen en begeleiden.

www.yuna-yoga.nl

Gordana Jarcevic

“Are you breathing so little and call this a life ?….”
Met deze zin heeft de dichter Mary Oliver op zo’n metaforische wijze de essentie van onze moderne levenswijze geraakt.Waar je ook in je leven op dit moment staat, en hoe dat ook kan voelen, ben je tevreden of misschien niet, elke verandering begint met vragen en de beste plek om antwoorden te zoeken is in jezelf. Yoga helpt je daarin! Je begint met je lichaam en fysieke oefeningen om sterk en fit te worden. Daarna komt de verbinding: body en mind. Je ontwikkelt langzaam je focus, concentratie, mentale stabiliteit en de rust die je nodig hebt in de hectiek van elke dag. Iedereen heeft zijn eigen reden om aan yoga te beginnen, maar een ding geldt voor ons allemaal onafhankelijk wat je intentie is: yoga werkt! Het werkt omdat je verbindt met je diepe essentie waardoor je de juiste en unieke expressie vindt die voor jou diepe betekenis in je leven heeft. Voor Gordana is dat verbinding met een ander mens en de rest van de wereld waardoor ik gelukkiger en beter mens word.

Mariken van de Bovenkamp

Mariken van Massage au Monde heeft zich altijd geïnteresseerd voor het lichaam en hoe we dat zo natuurlijk en ontspannen mogelijk kunnen bewonen. Ze studeerde dansexpressie aan de AHK en kwam via dans en beweging en haar werk in de psycho-geriatrie terecht bij de akademie voor massage en beweging. Daar kwam voor haar gevoel alles samen: aanraking en beweging, diepe ontspanning en lichaamsbewustzijn. Ze is er opgeleid tot holistisch masseur en massage- en bewegingstherapeut.
Het doet haar veel plezier om via massage een bijdrage te kunnen leveren aan innerlijke rust en stilte. Het contact weer vinden met ons lichaam is daarbij zo wezenlijk. Veel dingen worden dan weer helder en eenvoudig die ons denken nodeloos ingewikkeld had gemaakt. Het is bijzonder om de massages in de studio van JunoYoga te kunnen geven. Een plek waar al zoveel zachte, heldere aandacht is voor de balans tussen lichaam en geest.

Katelijne van Duffelen

Katelijne is docente dans en geeft peuteryoga voor JunoYoga. Zij is geboren in België en opgeleid aan de theaterschool in Amsterdam. Al sinds 1986 geeft zij met veel liefde en plezier les.  Kinderyoga kwam enkele jaren geleden op haar pad. Zij vindt het fijn om kinderen in deze drukke tijd de gelegenheid te bieden om tot zichzelf te komen in een yogales.

Katelijne werkt graag met peuters omdat ze daar een ontdekkingstocht op gang zie komen in het bewegen in de ruimte in een groep.

Peuteryoga start vanuit eenvoud en rust, we verkennen het lichaam, we gaan horen-voelen-kijken-ruiken-proeven en worden zo nieuwsgierig en leergierig . Het beleven van fantasie en werkelijkheid leidt tot een heleboel beweegplezier met elkaar. Maar we zoeken in de yogales ook altijd naar de stilte. En zo ontstaan er wel eens magische momenten. Dat vindt zij zo boeiend aan het geven van peuter-yoga-klasjes

Monique van Pinxteren

Monique is Yogadocent, aurareader en moeder van Tommy en Liv. Yoga verrijkt haar leven en inspireert haar steeds weer. Het houdt haar een spiegel voor, geeft zowel fysiek als mentaal rust, kracht en souplesse.

Moniques wens is om mensen die in haar les komen te leren luisteren naar hun lichaam, meer compassie met zichzelf te hebben, om te accepteren wat is, te relativeren, mediteren, de effecten van de asana’s te voelen, op zowel fysiek als mentaal vlak.

Zij volgt de opleiding Dynamische Hatha Yoga en zal deze in mei 2019 afronden. “Al zeggen ze dat je nooit klaar bent als je eenmaal met de yogafilosofie bent begonnen!“

Zij heeft veel zin om de yogales op donderdagavond 20.15 uur bij Junoyoga te gaan geven en verwelkomt je graag in haar les!

Margreet van ’t Wout