Lichaam therapie

Soms heb je een periode in je leven dat het even iets minder gaat. Je ervaart klachten en functioneert niet zoals je graag zou willen, het stroomt niet. Je lichaam vertelt je dan haar eigen verhaal door signalen af te geven van bijvoorbeeld pijn of vermoeidheid. Op zo’n moment kan lichaamsgerichte therapie een uitkomst bieden. 

Je lichaam als kompas

Bij lichaamsgerichte therapie gaan we uit van de eenheid tussen lichaam en geest. Alles wat je meemaakt in je leven, heeft effect op je. Als je datgene wat je meemaakt niet op dat moment kunt verwerken, slaat het zich op in je lichaam. Door aandacht aan je lichaam te besteden word je je bewust van vastzittende emoties en ontdek je waar je precies mee zit.

Hoe werkt het lichaam therapie?

Tijdens de sessies kom je meer in contact met je lichaam en vergroot je het lichaamsbewustzijn. Daardoor krijgen vastgezet trauma en opgeslagen emoties de ruimte. Ik help je de taal van je lichaam beter te begrijpen en te gebruiken door je de vaardigheden aan te leren om in contact te blijven met je lijf. Je leert haar signalen eerder op te merken en hier betekenis aan te geven zodat de energie beter kan stromen en je meer kwaliteit van leven krijgt. 

Lichaamsgerichte therapie kijkt naar lichaamshouding, beweging, ademhaling, aanraking, ontspanning en fysieke beleving. Spanningen in het lijf worden voel- en bespreekbaar gemaakt. Vervolgens kunnen blokkades worden opgeheven en problemen verwerkt worden. 

Aanpak

Binnen deze vorm is er altijd eerst een coachend gesprek van waar uit we een behandelplan opstellen. Ik werk met technieken uit de functionele osteopathie, shiatsu, cranio – sacraal therapie, in combinatie met massage waarbij ik steeds weer afstem op wat er voor jou nodig is. Dat kan de ene keer op de behandeltafel zijn, middels aanraking en de andere keer zullen we ons meer richten op een yinhouding om een blokkade op te lossen of werken we juist met de adem en ontspanning.  Mijn handen voelen welk verhaal jouw lichaam te vertellen heeft en helpen jou dat te gaan ervaren.

Wanneer kom je?

  • stress en burn-out
  • aanhoudende vermoeidheid
  • slechte nachtrust
  • somberheid
  • niet lekker in je vel zitten
  • slecht eigen grenzen kunnen voelen
  • (onverklaarbare) fysieke klachten

Kortom: wanneer het niet stroomt in je lijf en leven en je daar op een dieper niveau naar wilt kijken, door uit het hoofd te komen en te voelen wat er voor jou speelt.